HVOR ER VI I "VI-SAMFUNNET"?

kommentarer 3 kommentarer

 «At vi er litt ekstra bleike om vinteren, er noe vi alle vet»

Slik starter en artikkel i et ukeblad som skal hjelpe sine lesere i overgangstiden fra en lang mørk vinter, til våren og lysere tider.

«At vi er litt ekstra bleike om vinteren, er noe vi alle vet» men noe mange ukeblader ikke vet, er at mange av deres lesere faktisk ikke er bleike, hvem er det de henvender seg til da? Ukebladet signaliserer at mange nordmenn ikke er en del av deres lesere, og har definert sine lesere som kun hvite nordmenn. Dessverre så gjenspeiles ikke dagens mangfoldige Norge i altfor mange ukeblader. Det Nyes, nylige artikkel med skjønnhetstips til kun bleike nordmenn er et glimrende eksempel på det. De er dessverre ikke alene om det.

Altfor ofte glemmer ukebladene at de har lesere som ikke har et nordisk utseende og hud når de bl.a. lager reportasjer som omhandler f.eks. skjønnhetstips. Vi blir ofte ignorert og oversett i slike artikler. Hvorfor er ikke disse klar over at fargede nordmenn også leser ukeblader? Om ikke noe annet så hadde det vært forretningsmessig riktig å utvide kundesegmentet sitt.

Skal vi lykkes med et vi-samfunn, må «vi» bestå av alle oss som bor i Norge, uavhengig av etnisitet og tro etc.

Min oppfordring til Det Nye og alle andre ukeblader er å løfte blikket, og åpne opp for å inkludere de dere ikke ser, men som ser dere.

Her er linken:

http://www.klikk.no/mote/detnye/skjonnhet/leppestift-1661446.ece

  

 

3 kommentarer

Arvid Kjøttstad

29.02.2016 kl.13:10

Hei, ikke for å kaste blår i øya på deg, men nå har det seg faktisk sånn at også mørkhuda blir bleikere i huden om vintern. Slutt å værra så nærtakende og problemsøkende.

Mawusi Ode

29.02.2016 kl.14:19

Jeg syns ikke hun er nærtakende og problemsøkende, det er du som ikke gidder å skjønne budskapet i det hun skriver. Jeg kjenner meg igjen i det hun sier.

Magdalena Bragerhagen Aronsen

01.03.2016 kl.01:44

Jeg synes bloggene dine har et viktig budskap. Du bør fortsette å blogge, all kritikk er god kritikk. Jeg blir brun som en mørk kokesjokolade om sommeren og likbleik om vinteren.

Skriv en ny kommentar

hits