For dårlige rutiner

kommentarer En kommentar

Innlegget mitt om vesle Maira som fikk blødninger etter å ha fjernet mandlene, har engasjert mange.

Det er mange som har opplevd å få blødninger. Mange av de som har skrevet til meg forteller om blødninger som har oppstått en uke etter inngrepet.

Kan dette ha en sammenheng med at sårskorpen faller da? Jeg er ingen fagperson, og har ikke svaret, men jeg håper flere benytter seg av muligheten til å bruke pasientombudet, slik at en eventuell gjennomgang av nåværende rutiner, kan føre til bedre etterkontroller, tydeligere informasjon og at pasienter som tar kontakt blir tatt på alvor.

Det er ikke mulig å forutse hvem som blir rammet, men det er mulig å forebygge skadene, ved hjelp av andre kontrollrutiner.  Moren til vesle Maira registrerte at alt ikke var som det skulle være, men legen tok seg ikke bryet med en ekstra kontroll...

Legger ved en link til pasientombudet:

https://helsenorge.no/pasient-og-brukerombudet

Fortsett å sende gode tanker og bønner om at Maira våkner og blir helt frisk igjen, Amin! 

Ã?n kommentar

29.04.2016 kl.23:29

For å svare på spørsmålet ditt; Ja, disse blødningene har som regel sammenheng med at skorpene faller av. Det betyr at selv om man har kontroller, så vil man ikke kunne forebygge en blødning på noen annen måte enn de rutinene som følges i dag. At informasjonen om blødningsfare kan bli bedre har du nok imidlertid rett i.

Skriv en ny kommentar

hits