hits

februar 2016

HVOR ER VI I "VI-SAMFUNNET"?

 «At vi er litt ekstra bleike om vinteren, er noe vi alle vet»

Slik starter en artikkel i et ukeblad som skal hjelpe sine lesere i overgangstiden fra en lang mørk vinter, til våren og lysere tider.

«At vi er litt ekstra bleike om vinteren, er noe vi alle vet» men noe mange ukeblader ikke vet, er at mange av deres lesere faktisk ikke er bleike, hvem er det de henvender seg til da? Ukebladet signaliserer at mange nordmenn ikke er en del av deres lesere, og har definert sine lesere som kun hvite nordmenn. Dessverre så gjenspeiles ikke dagens mangfoldige Norge i altfor mange ukeblader. Det Nyes, nylige artikkel med skjønnhetstips til kun bleike nordmenn er et glimrende eksempel på det. De er dessverre ikke alene om det.

Altfor ofte glemmer ukebladene at de har lesere som ikke har et nordisk utseende og hud når de bl.a. lager reportasjer som omhandler f.eks. skjønnhetstips. Vi blir ofte ignorert og oversett i slike artikler. Hvorfor er ikke disse klar over at fargede nordmenn også leser ukeblader? Om ikke noe annet så hadde det vært forretningsmessig riktig å utvide kundesegmentet sitt.

Skal vi lykkes med et vi-samfunn, må «vi» bestå av alle oss som bor i Norge, uavhengig av etnisitet og tro etc.

Min oppfordring til Det Nye og alle andre ukeblader er å løfte blikket, og åpne opp for å inkludere de dere ikke ser, men som ser dere.

Her er linken:

http://www.klikk.no/mote/detnye/skjonnhet/leppestift-1661446.ece