hits

juni 2015

Mitt første blogginnlegg om litt av hvert :)

Da har jeg endelig satt meg ned for å skrive mitt første innlegg her. Mye som skjer, det er ramadan- muslimenes faste måned, vi faster fra soloppgang til solnedgang- altså nærmere 22 timer. I helgen holdt jeg et foredrag som var veldig annerledes, i forhold til alle andre foredrag jeg holder rundt omkring i Norge.

Jeg skulle snakke om islam og hijab. I grunn passet det at jeg holdt akkurat dette foredraget nå i Ramadan måneden.

Sigrid Kvisle snakket om Bunadshodeplagg, mens jeg fortalte om Hijab. Dette var veldig spennende og lærerikt.

Det var oppløftende å se at forsamlingen gikk fra foredraget med økt kunnskap om hijab, og muligens også med et annet syn på dette hodeplagget og muslimske kvinner.

Skal jeg tro alle tilbakemeldingene jeg har fått etter dette foredraget virket det slik, og jeg kunne slappe av og hadde god samvittighet for å ha brukt en lørdag med masse solskinn for å snakke om hijab.

Det er umulig å snakke om hijab uten at diskusjonen om undertrykkede kvinner i islam blir tatt opp.

Det er veldig viktig å løfte blikket vekk fra hodeplagget, og heller fokusere på hva som kan gjøres.Det er altså ikke kluten på hodet som undertrykker, men det er langvarige tradisjoner og kulturer.Skaff nok kunnskap, snakk med hverandre, ikke angrip måten andre kler seg på, da finner vi aldri løsninger, tvert imot.

Undertrykte kvinner finner vi i alle land, uavhengig av kultur og religion, med eller uten hijab.

Nok om det. Har ellers hatt ei niese som har brukket armen i dag, tipset mammaen hennes om å gi henne en styrkedrikk, den består av:

Melk, gurkemeie,smør og litt sukker. Dette kokes ved svak varme, og skal visst være veldig bra å drikke ved slike skader. Det smaker godt også:)

Oppskriften har jeg fått av min mor:)